Populære skjeggstiler for menn og hvordan du vedlikeholder dem

Uansett om vi vil innrømme det eller ikke, kan vårt valg av type skjegg understreke eller ødelegge den estetikken vi ønsker. Du kan kle deg i siste skrik, men hvis ansiktshåret minner om 1980-tallet, vil det bli lagt merke til. For å hjelpe deg med å holde deg oppdatert på dine pleievalg, har vi trukket frem 6 skjeggstiler som er i tiden og lagt ved informasjon om hvordan du tar vare på skjegget.

Bandholz-skjegget

Denne skjeggstilen er blitt gjort populær av skjeggeksperten Eric Bandholz og består av bart kombinert med helskjegg. Selv om barten bør pleies for å hindre at håret vokser over overleppen, og kantene skal gli sømløst inn i skjegget, bør resten av skjegget vokse fritt. Bandholz Beard, som har raffinerte tømmerhugger-vibber og ser spesielt flott ut på runde og avlange ansikter, krever mye tålmodighet siden det tar minst to måneder før den når lengden du trenger. Mens skjegget vokser ut, kan du bruke en skjeggolje til å pleie både ansiktshåret og skjegget, som Redken Brews After Shave Balm.

Ducktail-skjegget

Denne sofistikerte, men likevel rufsete skjeggtypen er fyldigere enn vanlig skjegg, og har en kort øvre del og en lang, tykk nedre del som smalner av enden, slik at den ser ut som stjerten til en and. For å oppnå denne skjeggstilen, som er kledelig for de fleste ansiktsformer, med unntak av lange og smale ansikter, kan du gro et helskjegg som er ca. 5-10 cm langt og tykt, slik at skjegget blir spisst nederst. Trim deretter kinnene forsiktig og barber øvre del av kinn og hals til skjegget ser symmetrisk ut. Bruk av skjeggolje som Redken Brews Beard Oil eller voks kan hjelpe deg med å få den ønskede avsmalnende formen.

Extended Goatee-skjegget

Den forlengede fippskjegget er også kjent som Hollywoodian, og er en hybrid av fippskjegg og bart, med fokus på hårvekst på haken. Selv om det også er ansiktshår på kjevelinjen som strekker seg ut fra fippskjegget, er det ingen kinnskjegg, noe som bidrar til at dette ikke er en fullskjegg. Denne modellen for ansiktshår, som kan vokse på bare én eller to uker, passer best for de med avlange eller firkantede ansiktsformer. Når det utvidede fippskjegget først er formet, er det ganske enkelt å vedlikeholde denne ansiktshårstilen. Barber områdene som allerede er barbert, og bruk helst en fuktighetsgivende barberkrem som Redken Brews Shave Cream for å pleie skjegget og huden under med litt skjeggolje.

Garibaldi-skjegget

Denne helskjeggsstilen minner om Bandholz, bortsett fra at Garibaldi er kortere, har en bred, rund base og går raskere å gro ut. Denne skjeggtypen, som er oppkalt etter en italiensk general som bidro til å forene Italia på 1800-tallet, ser best ut på de med ovale eller rektangulære ansiktsformer, bør formes så snart skjegget begynner å smalne nederst på kjevelinjen. Barten, som skal være velstelt, kan også bli lang, men bør ikke være lengre enn skjegget. Du bør også bruke en skjeggolje for å få denne stilen til å se best mulig ut.

Old School Dutch-skjegget

Dette old-school-skjegget, kjent fra blant annet Abe Lincoln, er et langt, helskjegg som er forbundet med kinnskjegget, som brer seg ut med en flat bunn og uten bart. Denne skjeggstilen passer for deg som vil skjule en smal hake og vil ha en tømmerhogger-look. Old Dutch har en firkantet base, tildekkede kinn og barbert hake, for en variant som er kledelig for flere ansiktsformer. Vedlikehold av begge typer innebærer å gro ut ansiktshåret til at det dekker hele ansiktet, tilføre næring til hud og hår under prosessen, og bruke en trimmer og saks til å få bunnen helt flat, i tillegg til å bruke en skjeggolje til å forme tuppene.

Balbo-skjegget

Denne skjeggstilen har en omvendt T-form og består av en bart og hår på haken med en soul patch. Selv om dette er en kortere skjeggstil, må du gro ut helskjegg for å få nok ansiktshår til å starte. Når det er tid for å forme skjegget, bruker du en trimmer til å barbere ansiktet, og for å få den karakteristiske Balbo-looken lar du det være igjen ca. 0,64 cm mellom bart og fippskjegg. Resten av skjegget skal være kort og jevnt.

For å lære flere hårstylingtips for menn og få vite mer om nye produktlanseringer, følg @barbersandbrews på Instagram!