Den komplette guiden til striper i brunt hår
>

Den komplette guiden til striper i brunt hår

Les videre for å få vite alt du trenger om brunt hår med striper, fra ulike looks til hårpleie og tips for å ta vare på fargen.

Striper er ofte forbundet med blondt hår, men de er ikke reservert bare for blondiner. Et par strategisk plasserte striper kan se like lekkert ut på brunetter, gir dybde og gjør en ellers solid farge mer interessant. I tillegg finnes det uendelig med teknikker for å lage striper i brunt hår. "For aller første gang kan vi gi alle brunetter en lysere farge som ser bra ut på dem," sier Redken Artist Celene Dupuis. Nedenfor kan du lese mer om striping av mørkt hår, lære mer om ulike teknikker og få eksperttips for å ta vare på den nye hårfargen.

TRE ULIKE LOOKS DU KAN VURDERE:

1. Brunt hår med lyse striper

Lyse striper i mørkt hår kan være som en oppskrift på å ende opp med sebrastriper i håret, så dette passer best til kunder med lyst brunt hår. Be om striper som bare er én eller to nyanser lysere enn din naturlige hårfarge, dette kan være nyanser som nærmer seg mørk blond, og som gir dybde og lekre kontraster, men uten de uønskede harde linjene. "Du kan også be frisøren om å farge bunnen litt, for at håret skal vokse ut vakkert og at det ikke er noen striper på toppen," foreslår Dupuis.

2. Balayage for brunt hår

Sammenlignet med tradisjonelle foliestriper er balayage en frihåndsteknikk som fungerer særlig godt på mørkt hår. Siden du ikke får så mye løft, får du et mye mer naturlig sluttresultat med en diskret ettervekst. “Som følge av dette, kan du vente lenger før neste farging, mellom tre og seks måneder”, sier Dupuis. “På denne måten sparer du både tid og penger”. Balayage for brunt hår er særlig velegnet for å følge en av de største trendene innenfor hårfarge: "Vi kaller det "the money piece", og innebærer at håret blir lysere og klarere rundt hårfstet," forklarer Dupuis. "Det er nesten som konturering for håret, der du henter frem dine beste trekk samtidig som at resultatet fortsatt blir mykt og naturlig."

Ombre

Siden midten av 2010-tallet har ombre vært populært både i blondt og brunt hår og kan beskrives som omvendt blondering, hvor håret er mørkere ved røttene mens hårlengdene og spissene gradvis blir lysere. Den store fordelen? Det ser bedre ut jo mer utvokst håret er, så for kunder som ønsker minst mulig vedlikehold, er dette et svært godt valg. Avhengig av hvor mørk brunt håret ditt er i utgangspunktet, kan du også oppnå en mer dramatisk effekt. Nøkkelen her er å sikre at du tar godt vare på håret, siden det er spissene, den delen av håret som allerede er mest skadet, som skal blekes.

SLIK TAR DU VARE PÅ BRUNT HÅR MED STRIPER

Uansett hvilken stripeteknikk du velger, er vedlikeholdet helt avgjørende for at håret skal forbli sunt og sterkt. Hjørnesteinen i dette er en sterk produktserie (vi røper hemmeligheten: vi snakker om blåsjampo), kombinert med ulike salongbehandlinger. Dette trenger du å vite.

HVA ER BLÅ SHAMPOO OG HVORFOR TRENGER BRUNETTER DEN?

Uansett hvordan du velger å stripe brunt hår, er det fare for at du kan ende opp med uønskede rødtoner. “Når du bleker brunt hår henter du frem oransje undertoner, som kan ende opp som gulskjær i håret”, sier Dupuis. Det beste alternativet for å beholde din nye farge er å benytte en blåfarget sjampo og balsam (mer om hvordan produktene fungerer om litt). Mens blondiner har hatt muligheten til å bruke lillasjampo for å bekjempe uønskede gule undertoner i håret, har mulighetene for brunetter vært begrenset ... inntil nå nylig. Møt det nye Redken Color Extend Brownlights-systemet.

HVA GJØR BLÅSJAMPO?

Det nye Redken Color Extend Brownlights-systemet er en fargeavgivende blåsjampo og balsam som nøytraliserer uønskede røde og oransje undertoner. Tenk tilbake på fargehjulet som hang på veggen på skolen. I fargehjulet står blåfargen rett overfor oransje, som betyr at blått annullerer eller nøytraliserer den varmere oransjefargen.

HVORDAN BRUKE BLÅSJAMPO?

“Blåsjampo kan brukes umiddelbart etter striping, eller ukentlig for å holde stripene friske”, sier Dupuis. Det beste tipset? Snakk med frisøren din og hør hva vedkommende anbefaler for nettopp din hårfarge. Hvis du har brunt hår uten striper kan du fortsatt bruke dette systemet ukentlig for å beholde din naturlige farge.

ER DET ANDRE TIPS FOR BRUNT HÅR MED STRIPER?

Alt hår som er stripet vil være mer skjørt og utsatt for skade. Bytt ut balsamen med en fuktighetsgivende maske én gang i uken for å gi hårstråene en heftig dose fuktighet og styrke. Dette er spesielt viktig i spissene. En tur innom salongen for en halvpermanent behandling er et annet godt alternativ. “Dette frisker opp hårfargen og holder den glansfull, samtidig som det er skånsomt mot håret”, sier Dupuis.