Hårfargebehandlinger - Haircolor Services - Salongtjenester - Redken
>

Hårfargebehandlinger

SLIK SNAKKER DU MED FRISØREN DIN: TERMER OG DEFINISJONER FOR HÅRFARGER

1. Basefarge:
Farge som påføres ved røttene eller over hele håret før en dimensjonal/kreativ fargeteknikk gjennomføres.

2. Kontrast:
Kontrast er en effekt som brukes ved hjelp av striper. Striper med høy kontrast er mye lysere enn håret og gir en dramatisk look. Striper med lavere kontrast fører til en mer naturlig look.

3. Kald:

Kald er en fargeverdi som kan gjelde for blonde, brune og røde nyanser. En farge sies å ha“ kalde toner” hvis den heller mot blått, lilla eller grønt. Kalde farger inkluderer platinablondt, askebrunt og plommerødt.

4. Dekkevne:
Dekkevne er en måling av hårfargens evne til å dekke grå hår. Noen hårfargeblandinger er for transparente til å effektivt dekke grått hår. Redken Color Gels Permanent gir eksepsjonelt god dekkevne for grå hår med motstandskraft mot falming.

5. Dimensjon:
Dimensjon er en funksjon av fargespekteret i håret ditt. Et hår som kun har én farge, sies å være “flat” eller mangle dimensjon. Frisøren din kan tilføre dimensjon til håret ditt med lyse eller mørke striper.

6. Dobbeltprosess: 
En dobbeltprosess med fargebehandling refererer til alle slags fargebehandlinger hos frisøren med mer enn ett steg. På generell basis gjøres dette ved å utføre den første fargebehandlingen, vaske og tørke håret, og deretter i den andre fargen. Dette kan inkludere å lysne håret for så å ha på en toner, eller å ha i en permanent farge etterfulgt av en glansvask.

7. Hurtigstriper:
En hurtigbehandling med lyse striper utføres ved å påføre en liten mengde foliestriper eller male dem direkte på noen områder, vanligvis med fokus på innramming av ansiktet.

8. Glansvask:
Glansvask innebærer at man bruker en demi-permanent farge for å fremheve, berike, matche, tone ned eller intensivere naturlig eller fargebehandlet hår mens kontraster utjevnes.

9. Hårmaling:
Hårmaling, også kjent som balayage, er prosessen med å påføre eller børste på hårfarge, lysner eller toner i nedadgående bevegelser direkte på hårets overflate i de ønskede områdene. Denne metoden brukes for å skape dimensjon med en naturlig, mykere look.

10. Lyse striper:

Med lyse striper menes at man henter ut utvalgte seksjoner i håret og behandler dem med hårfarge eller lysner for å gjøre dem lysere enn basefargen eller den naturlige fargen. Lyse striper kan skape dimensjon ved å legge til kontrast mot det øvrige håret, og de lages med folie, hette eller spesielle kammer eller børster som brukes til å “male på” fargen.

11. Løfting:
Løfting er den kjemiske prosessen med å lysne hårets farge. Ulike hårfargeblandinger har ulike løftekapasiteter.

12. Mørke striper:
Mørke striper lages ved å bruke farge med folie, hette eller ved å male den på for å mørkne bestemte soner og skape dimensjon. Generelt sett vil mørke striper være 2-3 nivåer mørkere enn basefargen din, og noe varmere. Dette kan brukes for en mer naturlig look eller for å skape brytninger i håret.

13. Rebalansering:
Rebalansering er prosessen med å få håret i balanse igjen, og kan oppnås ved å kombinere mørke og lyse striper og/eller glansvasker.

14. Enkeltbehandling:
En enkeltbehandling innebærer all fargebehandling som utføres i ett trinn. Dette kan være å bruke en permanent farge som løfter og utjevner, en glansvask, lyse eller mørke striper uten toning, eller en kreativ fargebehandling med kun ett trinn.

15. Tekstur:
Tekstur defineres her ut ifra diameteren for et individuelt hårstrå, og beskrives generelt som enten fint, medium eller grov. Frisøren din vil vurdere ditt hårs struktur når den beste hårfargen skal velges til deg.

16. Trendpastell:
Trendpastell refererer til de duse, lyse variantene av farger som rød, lilla, grønn, orange, gul eller blå. Pastelltoner av farger er ment som fargemidler og hårtoninger, og kommer best til sin rett når de påføres på veldig lys blondt hår for å skape for eksempel rosa, lavendelfargede eller mintgrønne nyanser.

17. Tone:
Tone er, innen hårfarging, termen som brukes for å beskrive en bestemt farge ”gyllen” blond, “kopperfarget” rød, “aske” brun. Farger er delt inn i varme og kalde toner.

18. Varm:
Varm er en fargeverdi som kan gjelder for blonde, brune og røde nyanser. En farge sies å ha “varme toner” hvis den heller mot gult, orange eller rødt. Varme farger inkluderer gyllenblond, kastanjebrun og kopperfarge