Tegn og symptomer på hårtap - Grunnleggende hårprinsipper - Opplæring - Redken
>

Tegn og symptomer på hårtap

Redken har inngått samarbeid med Dr. Nicole Rogers, en offentlig godkjent dermatolog, under arbeidet med å utvikle produktserien Cerafill for tynt hår. Hun bidrar med sin profesjonelle ekspertise på spørsmål du måtte ha om tynt hår. 
HVA ER HOVEDÅRSAKENE TIL TYNT HÅR?

Det er flere faktorer som spiller en rolle når det kommer til tynt hår, blant annet genetikk, livsstil og aldring. Den mest vanlige årsaken til langvarig, tynt hår er menn og kvinners hårtapsmønster, også kjent som androgenetisk alopecia (AGA). Dette er også kjent som androgenetisk alopeci hos menn (MPHL) og androgenetisk alopeci hos kvinner (FPHL).
HVORDAN BLIR HÅRET TYNNERE?

Den normale vekstsyklusen for ett enkelt hårstrå kan vare i alt fra to til seks år. Når håret er sunt og vokser i et jevnt tempo, vokser det omtrent 1,5 cm per måned. Når håret blir tynnere, kortes vekstsyklusen ned og den aktive vekstfasen varer i kortere tidsintervaller.
Anagen fase
Den anagene fasen er vekstfasen, som varer i tre til fem år og inkluderer 90 % av håret.
Katagen fase
Den katagene fasen er en overgangsfase på omtrent tre uker hvor hårveksten bremser opp.
Telogen fase
Den telogene fasen er hvilefasen i hårets vekstsyklus, og varer i tre til fem måneder
Miniatyrisering
Miniatyrisering oppstår ved slutten av den telogene fasen når håret faller av, og i stedet for å være så tykke som de tidligere hårene, erstattes de av tynnere, finere hår
Dr. Rogers forklarer om hårtap
Det er vanlig å miste noen hår på daglig basis under vasking og styling, og den vanlige mengden er 50–100 hår pr. dag. Hvis en person mister mer enn 100 hår hver dag, anses dette som overdrevent eller tidlig hårtap.

Tegn og symptomer 

“Hestehalen føles tynnere”

Mange kvinner som har håret opp i hestehale, vil melde om en endring i tykkelsen. For eksempel trengte de kanskje bare å snurre hårstrikken én eller to ganger rundt hestehalen før, mens de nå må snurre den tre eller fire ganger. Hvis dette har skjedd over en periode på mer enn 6–12 måneder, kan det være tegn på et tilfelle av langvarig, arvelig flekkvist hårtap. 
“Jeg kan ikke style det på samme måte lenger”

Menn og kvinner hevder at det oppstår en distinkt endring i teksturen når håret tynnes ut. Dette kan føre til at håret svekkes, knekker lettere, lettere tynges ned ved bruk av produkter eller er for tynt til å dekke hodebunnen. Hvis problemet har vedvart i mer enn ett år, og du ikke klarer å finne noen store fysiologiske stressfaktorer i livet ditt, kan det være du er rammet av tidlig, flekkvist hårtap.
“Håret mitt faller av i dotter”

Når håret faller av i store håndfuller eller samler seg som dotter i dusjsluket, kan det være du lider av en midlertidig form for hårtap kalt telogen effluvium. Dette er sannsynlig hvis håret bare har falt av slik i 6 måneder eller mindre. Du bør vurdere om det er noen store stressmomenter i livet ditt nå. Vurder å oppsøke lege for en undersøkelse av mulige medisinske årsaker til hårtapet.
""Familien min sier at de kan se hodebunnen min""

Det vanligste mønsteret for kvinnelig, flekkvist hårtap er at håret tynnes ut på den fremre delen (1/3–2/3) av hodebunnen. For de fleste kvinner forblir hårlinjen i pannen intakt. Likevel er det viktig å fortsette med å hindre at håret tynnes ut enda mer, ved å behandle det, for eksempel ved å påføre Minoxidil lokalt.
""Hver gang jeg børster det, faller det av hår""
Noe så enkelt som å børste håret kan ofte føre til at urovekkende mye hår faller av eller løsner. De fleste som begynner med medisinsk behandling, som Minoxidil lokalt, vil melde om en betydelig reduksjon av daglig håravfall etter bare noen få ukers eller måneders bruk."