Veiledning til glansbehandlinger for nybegynnere
>

Veiledning til glansbehandlinger for nybegynnere

Å navigere i en verden av hårfarger kan være fryktelig forvirrende for de som aldri har farget håret før. Med tanke på avansert salongsjargong og endeløst med trender og stiler, er det ikke rart at det kan virke overveldende når man skal finne ut av sin perfekte farge.

Dersom du skulle være ute etter en diskret endring uten å forplikte deg til en permanent farge, kan du snakke med din lokale frisør om Redken Shades EQ-glansbehandlinger. Denne raske og enkle behandlingen er en fin måte å gjøre seg forsiktig kjent i en ukjent verden av hårfarger på, siden hårglanser er en form for demi-permanent farge som gir fuktighet, toner håret og revitaliserer dets utseende.

Lurer du på hva alt dette betyr?

Vel, før vi gir oss i kast med en verden av hårglans kan vi se litt på naturhår og hva det innebærer å farge hårstråene for første gang.

Hva er naturhår?

I hårfargingens univers er det primært to hårtyper: naturhår og fargebehandlet hår. Jomfruhår betyr at håret aldri har blitt farget før. Så hvis du aldri har farget, stripet, tonet eller på andre måter endret fargen på håret, har du naturhår.

Hva innebærer dette når du skal ta fatt på din første hårfargebehandling?

Det betyr at du har endeløst med alternativer. Siden jomfruhår aldri har blitt kjemisk behandlet, er det normalt sett sunnere og enklere å jobbe med når det gjelder fager, noe som er gode nyheter for en fersking som deg.

Som enhver frisør vil fortelle deg, er det mer sannsynlig at fargen din vil se sensasjonell ut når du har et sunt hår. Ved å velge en hårglansbehandling bidrar du til at håret holder seg mykt, glansfullt og sunt lenge etter at du forlater salongen.

Hva er en hårglans?

Hårglanser (LENKE TIL ARTIKKEL OM HÅRGLANS) er en type demi-permanent hårfarge som bidrar til å friske opp, tone og forbedre utseendet på hårfargen din. Lurer du på hva demi-permanent betyr? I hovedsak betyr det at fargen gradvis vil ebbe ut. Årsaken til at dette skjer er at fargemolekylene kun dekker hårstråene, de trenger ikke dypt inn i hårets skjellag. Når de legger seg ytterst på hårstrået, forblir håret mykt, glansfullt og smidig. Hva mer kan du ønske deg av en 20-minutters behandling?

Påføring av fargen

Så snart du og frisøren har avtalt at en hårglans er det beste valget for ditt hår, er det på tide å starte med påføringen. Frisøren vil starte med å påføre hårglansen fra rot til spiss av håret ditt. Ikke bli avskrekket når du ser fargeblandingen som påføres håret ditt. Fargen som påføres er ikke nødvendigvis lik den resulterende fargen.

Når frisøren har tilsatt hver dråpe av glansen i håret ditt, lar han eller hun behandlingen virke en stund. Det tar vanligvis bare 20 minutter, hvor du kan lene deg tilbake, slappe av og lese et magasin.

Så snart de 20 minuttene er gått, vil stylisten følge deg til vasken og skylle ut produktet. Der blir håret vasket med balsam og sjampo, og det styles til perfeksjon.

Voila–smellvakker, sunn og glansfull farge! Ser du? Det var jo ikke så skummelt, tross alt.