Redken | Hva er en hårfarge med lav pH-verdi?
>

Hva er en hårfarge med lav pH-verdi?

Å velge riktig hårfarge handler om mer enn valg av riktig nyanse. Man tenker sjeldent på viktigheten av en lav pH-verdi og alkalisk/sur base når det gjelder hårfarge og hårets styrke

Å velge riktig hårfarge handler om mer enn valg av riktig nyanse. Man tenker sjeldent på viktigheten av en lav pH-verdi og alkalisk/sur base når det gjelder hårfarge og hårets styrke. Vi ønsker derfor å forklare nærmere hvorfor hårfarge med lav pH-verdi (også kjent som «acidic haircolor») spesifikt er avgjørende for hvorvidt du får det beste fargeresultatet.

Hvorfor er sur base og pH-verdi viktig for håret mitt?

Kort sagt (uten å vekke grusomme minner fra naturfagstimen) viser pH-verdi hvor sur en væske er. Surheten bestemmes av konsentrasjonen eller surhetgraden i en væske. pH-skalaen går fra 0 til 14, hvor en pH-verdi fra 0 til 6 betraktes som sur, 7 nøytral og 8 til 14 alkalisk.

pH-verdien i kombinasjon med protein og fukt avgjør hårets tilstand - styrke, lengde, form og farge. En alkalisk tilstand kan derfor ha en påvirkning på mengden bakterier og olje i hodebunnen og kan potensielt forårsake flass.

Hvilken pH-verdi skal håret mitt ha?

I følge Redken Artist George Garcia er håret på sitt sunneste når det har en pH-verdi på mellom 4,5 og 5,5. Det man skal være oppmerksom på er at vi utsetter håret vårt for mange ting, som for eksempel hårbleking og bruken av shampoo, som kan endre hårets pH-verdi og gjøre det enda mer alkalisk, som igjen svekker håret. Den gode nyheten er at du med Redken-produkter kan balansere hårets pH-verdi så det forblir sterkt og sunt. Dette har vært en del av Redken sin DNA siden merket ble grunnlagt i 60-årene. Alle Redken shampooer er pH-balanserte mens Redken sine conditioners er litt sure i verdi. Kombinasjonen av disse gir en unik blanding som gjør at hårets pH-verdi blir balanser på et helt riktig nivå.

Hva er hårfarge med lav pH-verdi?

Ifølge George Garcia gir «hårfarge med lav pH-verdi balanse i håret” Alle Redken Shades EQ Gloss-farger har en lav pH-verdi og med Shades EQ Gloss, og serien store utvalg, kan du ikke bare skape de beste og mest skredderydde resultater men du vil også gi håret pleie og fantastisk glans. Shades EQ er en hårfarge som tror den er en conditioner.

Hvorfor skal jeg be om en hårfarge med lav pH-verdi?

Det er spesielt viktig med en demi-permanent hårfarge med lav pH-verdi etter en lysningsbehandling, som for eksempel striper eller balayage, da en lysning plasserer håret i en alkalisk tilstand med en pH-verdi på 10 eller 11. Lysningen vil derfor ha en stor effekt på hårets struktur og overordnede tilstand. Spør gjerne Redken-frisøren din om råd og spør etter hårfarge med lav pH-verdi og gjerne Redken sin Shades EQ-behandling.

En demi-permanent hårfarge med lav pH-verdi, som Shades EQ, inneholder en formel som er beriket med hveteaminosyrer som pleier håret og gjør det ekstra glanfullt. Alle formler/tegn for misfarging eller falmet hårfarge korrigeres øyeblikkelig etter en behandling med Shades EQ. Når fargen påføres i håret blendes det skånsomt inn, toner håret og gir det et vakkert resultat.

Les mer om Shades EQ her.

Hva er den mest skånsomme måten å farge håret mitt på?

Uansett om du ønsker å følge en ny mote eller trend, eller om du ønsker å farge håret ditt for aller første gang er det viktig at du besøker en profesjonell stylist eller frisør som kan bevare håret sunt og beskytte hårets integritet gjennom hele fargeprosessen. Redken Color Mantra deler håret inn i tre soner og vi påfører hårfarge i soner baser på pH-verdi, da hver sone tar opp farge på forskjellige måter ut fra håret tilstand. På denne måten sikrer vi og maksimerer vi fargeresultatet og minimerer belastningen på håret, og at håret forblir på det riktige pH-nivået

SONE 1: Er de første 2,5 cm av håret, også kalt hodebunnsområdet eller ettervekst.
SONE 2: Er mellompartier av håret og starter der Sone 1 slutter.
SONE 3: Er enten svært porøst hår (spissene) eller hår som går lengere enn skuldrene (ikke alt hår har en Sone 3)

Redken stylister og frisører påfører kun alkaliske farger i Sone 1. Shades EQ har en lav pH-verdi og påføres kun i Sone 2 og 3 for å maksimerer fargeresultatet og minimerer belastningen på håret.

Finn en salong nær deg her.