Slik får du langt og sterkt hår | Redken
>

REDKENS BESTE RÅD FOR Å FÅ LANGT OG STERKT HÅR

KAN JEG FÅ HÅRET TIL Å VOKSE RASKERE?

Mange kvinner drømmer om et langt, glansfullt og sterkt hår. Men veien dit kan ta tid og det krever at du gir håret riktig behandling slik at du ikke bare får en fin lengde, men også et hår som ser velpleid og sunt ut. Men hvor raskt vokser hår egentlig? Og kan man gjøre noe for å få håret til å vokse raskere? Få Redkens stylisters beste råd om hårpleie og produkter som vil ta håret ditt til nye lengder.

I gjennomsnitt vokser håret en centimeter i måneden, derfor må du smøre deg med tålmodighet hvis du vil gå fra en kortere frisyre til en med mye lengde.

Vi kan ikke nødvendigvis fremskynde den naturlige prosessen. Men vi kan derimot skape de beste forutsetningene for at håret vokser og samtidig pleies.

En del kvinner unngår å klippe håret i frykt for at det vil ta dyrebare centimeter av håret. Men et av de viktigste rådene til deg som drømmer om langt hår er nettopp å pleie det, både hjemme med de riktige produktene, og hos frisøren ved å få klippet tuppene i ny og ne.

Hvis du pleier håret vil belønningen komme senere i from av både lengde, styrke og glans.

HVORDAN KAN JEG FÅ LANGT OG STERKT HÅR?

Ifølge Redken-artisten Adina Doss, er den beste måten å oppnå lengre hår på å fokusere på en kombinasjon av både interne og eksterne faktorer.

Interne faktorer

Interne faktorer refererer til bl.a. en avbalansert kost som er rik på vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Håret vårt har behov for en rekke viktige næringsstoffer for å holde seg sunt og sterkt og for å opprettholde en normal hårvekst.

I tillegg kan manglende søvn og stress påvirke kroppen og helsen og dermed også hårveksten vår.

Eksterne faktorer

Det finnes også en del eksterne faktorer som kan påvirke håret. En god start er å ta en gjennomgang på produktene du bruker i hårpleierutinen din. Sjampo, conditioner og hårmasker skal være nærende for både hår og hodebunn og bidra til at håret styrkes.

Det samme er gjeldende for mange stylingprodukter. Mange stylingprodukter kan ha en uttørkende effekt på håret som kan resultere i skadet hår. Dette betyr ikke bare at håret kan se slitt og trist ut, men også at det kan være vanskelig å få det til å vokse langt.

Andre ytre påvirkninger kan komme fra sol og bading i saltvann som begge kan bidra til å tørke ut håret og gjøre at det lettere blir slitt og knekker.

10 TIPS FOR Å OPPNÅ LENGRE HÅR

Når det kommer til tips og triks har våre Redken Educators Carl Bjernliden, Ronny Eide og Sara Hellberg listet deres 10 beste råd til hvordan du kan oppnå lengre hår:

1. Bruk riktige produkter til hår og hodebunn.

2. Ikke vask håret hver dag og vær skånsom med hår og hodebunn.

3. Bruk Redken Extreme Length-serien for å pleie håret og husk å gjennomføre behandlingen regelmessig. Extreme Length bidrar med å styrke hårfibrene og motvirker slitte tupper slik at behovet for å klippe det blir mindre. Serien inneholder biotin som styrker håret. Bruk også en pleiende hårkur ved hver 3. vask.

4. Ikke legg deg med vått hår. Håret er mer skjørt når det er vått og du kan derfor risikere å skade håret hvis du sover med vått hår.

5. Børst hår og hodebunn med en naturbørste.

6. Vær forsiktig når du bruker varmeverktøy. Varme reduserer de svake bindingene i håret og kan derfor skade det. Beskytt også håret mot solen.

7.Bruk alltid Redken Extreme Play Safe når du bruker varmeverktøy.

8. Unngå permanent hårfarge eller bleking av lengdene. Blekingsprodukter og hårfarger kan endre strukturen i håret og gjøre det skjørt.

9. Unngå for stramme frisyrer. Hvis du foretrekker å ha håret oppsatt er det lurt å ha løse frisyrer som f.eks. en lav dult, flette eller hestehale. Høye og stramme frisyrer skal helst unngås da det sliter veldig på håret.

10.Vær forsiktig med hårklemmer, hårbånd og hårsmykker som kan føre til knekt hår. De vil slite på håret og øke risikoen for knekt hår. Bruk f.eks. heller myke scrunchies eller vanlige strikker.

Hvordan kan Redkens Extreme Length-serie med biotin hjelpe deg å oppnå lengre hår?

Redken Extreme Length er en hårpleieserie som er spesielt utviklet for å styrke håret ved at den reduserer knekt hår og gir lengre og sterkere hår! Hvis du vil ha lengde og styrke er Redken Extreme Length-serien noe for deg.

Extreme Length Shampoo inneholder biotin, et vitamin som spiller en viktig rolle for hårets tilstand. Når det brukes sammen med Extreme Length Conditioner og Extreme Length Leave-In Treatment,kan du både styrke håret og gi det et sunt utseende.

Serien hjelper også med å forebygge og redusere synligheten av slitte tupper: "Det er en mye bedre rutine for håret å bruke det komplette systemet fra start til slutt, enn å bare bruke én leave-in-behandling hvis du vil styrke håret," sier Redken Artist Adina Doss.

Og igjen betyr sterkere hår potensielt lengre hår. Det er lurt å spesielt fokusere på å bruke balsamen i mellomlengdene og i spissene da de kan være mer mottagelige for skader hvis du fargebehandler håret ditt regelmessige. "Hårfargestyles som balayage og "lived in"-spisser betyr at hårspissene blir lysere og lettere og du trenger derfor noe som kan bidra med å styrke lengdene. Extreme Length-serien er det perfekte valget," sier Doss.

REDUSER SYNLIGHETEN AV SLITTE TUPPER

Slitte tupper er hårets største fiende, spesielt når du prøver å få det lengre.

Spaltede tupper oppstår i hårstråets ytterste spiss når det er skjørt og svekket. Hvis det ikke behandles, kan det hindre deg i å få håret til å vokse ut og bli sterkt.

Prøv Redken Extreme Lengt Leave-In Treatments som både hjelper med å forsegle og redusere tynne, slitte tupper. Bruk den som en serie sammen med Extreme Length Shampoo og Conditioner.

HVILKE VANER I LIVSSTILEN MÅ JEG ENDRE FOR Å OPPNÅ LENGRE OG STERKERE HÅR?

Utover å bruke trioen av produktene våre, er det noen få livsstilsendringer du kan innføre når du prøver å få håret til å vokse.

Regelmessig klipp er viktig for å unngå slitte tupper, men det kan faktisk gå lengre tid mellom hver stuss enn du tror.

"En stuss hver sjette til åttende uke er ikke nødvendig. Med en god klipp bør du kunne gå omtrent tre måneder," sier Doss. "Når du får en stuss, bør du tenke på det som en måte å forme frisyren din på, og ikke som en måte å miste lengde på," foreslår hun.

Varmeverktøy kan også slite på håret, spesielt hvis du prøver å få det langt. Prøv å redusere bruken av varmeverktøy så mye som mulig eller sørg som minimum å bruke et varmebeskyttende produkt, som f.eks. Redkens Extreme Play Safe eller Thermal Spray, hver gang du bruker varme i håret.