Skadet hår » Målrettet pleie for skadet hår | Redken
>

Redkens guide til skadet hår

Extreme_shampoo_conditioner_650x650 (1)

Bli klokere på hva som kan skade håret og hvordan du kan styrke håret med den riktige hårpleierutinen.

Skadet hår er et av de vanligste hårproblemene og kan være alt fra knekte hårstrå til tørt hår og slitte tupper. Uansett hva årsaken til at du har skadet hår er, har Redken produkter som kan bidra til å gjenoppbygge og styrke håret.

DERFOR KAN HÅRET BLI ØDELAGT

Extreme Before After 2

Ifølge vår Redken-spesialist Carl Bjernliden med grundig kjennskap til skandinavisk hår, kan skadet hår oppstå av flere årsaker.

Alle kjemiske behandlinger som hårfarge, bleking (inkludert striper, highlights, balayage) og permanent kan svekke håret og etterlate det tørt med slitte tupper.

Hver dag utsettes håret for vind og vær. Spesielt soleksponering kan påvirke håret og resultere i skadet hår hvis det ikke får riktig behandling.


Mange kvinner liker å style håret med produkter og frisyrer som over tid kan forårsake skader på håret og etterlate det tørt, trist og med tendens til å knekke. Det å børste håret litt for hardt kan også føre til skadet hår.

 

TEGN PÅ AT DU HAR SKADET HÅR

Det er flere tegn på skadet hår du kan holde øye med.

Carl forklarer at du ofte kan se på håret om det ser matt og kjedelig ut. Hårstråene kan se ujevne og porøse ut, men mest av alt føles det svakt og tørt og har vanskelig for å vokse seg langt før det knekker.

Mange opplever også at håret blir vanskelig å gre og at håret har lett for å knekke når du grer eller styler det.

SLIK HÅNDTERER DU SKADET HÅR

Det finnes heldigvis råd mot skadet hår. En av de mest effektive metodene for å redusere og forebygge skadet hår er å klippe slitte og splittede tupper hos frisøren. Dette gir en ny frisk start for å behandle håret ditt mer skånsomt og bruke nærende produkter som kan hjelpe med å styrke det.

Det er ingen tvil om at daglig bruk av varme stylingredskaper kan skade håret ditt. Håret blir utsatt for slitasje når det utsettes for høye temperaturer. Ofte kan dette bli en ond sirkel. Håret ser penere ut når det rettes eller krølles, noe som resulterer i mer skade som krever mer varmebehandling for å se sunt ut. Derfor er det alltid lurt å bruke rettetang, krølltang og hårføner med omhu, og når du gjør det kan det være en fordel å bruke varmebeskyttelse først.

Sist, men ikke minst, har hårproduktene du bruker også en innvirkning på om håret ditt får riktig pleie. Hos Redken har vi utviklet pleiende hårprodukter for alle hårtyper og -problemer. Derfor har vi en hårpleieserie som er rettet mot å styrke skadet og ødelagt hår.


UNNGÅ SKADET HÅR MED HÅRPLEIESERIEN EXTREME

Redken har utviklet hårpleieserien Extreme som er spesielt utviklet for skadet hår. Den styrkende og reparerende hårpleieserien består av en rekke produkter som er rettet mot forskjellige typer skadet hår slik at du kan gi håret ditt riktig pleie.

REDKEN EXTREME – FOR SKADET HÅR SOM FØLGE AV VARMESTYLING

redken extreme

En av de vanligste årsakene til skadet hår er bruk av varmestyling. Hvis du ofte retter, krøller eller føner håret kan det føre til svekket og skadet hår.

Redken Extreme hårpleieserien inneholder arginin som hjelper med å gjenopprette, styrke og revitalisere skadet hår, samt forsterke svekkede områder.

Hårpleieserien inneholder også sepicap (en nærende ingrediens for hår og hodebunn) og RCT Protein Complex, som bidrar til å reparere slitte tupper.

Her er vår anbefalte hårpleierutine for deg som ofte varmestyler håret:


DIN RUTINE

  1. Start med å påføre Redkens Extreme Shampoo i vått hår. Masser sjampoen lett inn i hodebunnen og ut i spissene til det skummer.
  2. Fortsett med Redkens Extreme Conditioner for å få tilbake glansen i håret. Balsamen pleier skadet hår fra rot til spiss. Påfør og fordel i hele håret og skyll deretter ut.
  3. Deretter påføres leave-in behandlingen Redken Extreme Anti-Snap i håndkletørt hår. Extreme Anti-Snap gjenoppbygger styrken i skadet hår og jevner ut hårfibrene. Et ekte hårpleie-must-have ifølge Redken-spesialisten Carl Bjernliden.
  4. Når du skal varmestyle håret er det viktig å bruke et varmebeskyttende produkt som Redkens Extreme Play Safe 230°. Sprayen beskytter håret mens du retter, krøller eller føner håret, samtidig som den pleier slitte tupper.

"Jeg elsker følelsen av hvordan håret mitt ikke bare er rent etter vask, men det er nesten som om jeg kan merke at det er sterkere og virker mer elastisk slik at det ikke knekker så lett.

Også blir håret mitt i tillegg utrolig glansfullt med Extreme, spesielt masken gjør underverker!"

Sine Ginsborg, førende hårstylist

REDKEN EXTREME LENGTH – FOR LANGT, SLITT OG SKADET HÅR

redken extreme length series

Hvis du opplever at du ikke oppnår ønsket hårlengde kan det skyldes skader på håret ditt som for eksempel knekte hårstrå eller slitte tupper. For å gi håret ditt de beste forutsetningene for å vokse langt, har vi utviklet hårpleieproduktene i Extreme Length-serien.

Produktene inneholder en kraftfull kombinasjon av ingredienser som biotin, soyaprotein og castorolje som hjelper håret med å vokse seg langt og sterkt, selv når det blir farget eller bleket.

Extreme Length-serien hjelper til med å styrke håret, slik at du får 81% færre knekte hårstrå*.


*Instrumentell test etter påføring av systemets sjampo, conditioner og leave-in produkt.DIN RUTINE

  1. Start hårpleierutinen med å påføre Redken Extreme Length Shampoo i vått hår. Masser sjampoen inn i håret til det skummer og skyll ut.
  2. Forsett med Extreme Length Triple Action Treatment som gjør håret mykere, gir næring i hodebunnen, styrker lengdene og reduserer knekte hårstrå. Formelen er beriket med niacinamid, biotin og ricinusolje som bidrar med å styrke håret. Masken er et must-have for tynt eller normalt hår ifølge vår Nordiske Redken-ekspert Carl Bjernliden. Bruk masken etter sjampo, la den virke i 3-5 minutter og skyll ut.
  3. Etter hårvask påfører du Extreme Length Leave-In Treatment, en behandling som forsegler og styrker håret for å redusere synlig slitte tupper. Behandlingen skal ikke skylles ut.
  4. Hvis du ønsker å bruke varme stylingredskaper etterpå, kan du med fordel bruke varmebeskyttelse før du styler håret.

*Instrumentell test etter påføring av systemets sjampo, conditioner og leave-in produkt.