Slik håndterer du hår som knekker | Redken
>

SLIK HÅNDTERER DU HÅR SOM KNEKKER

Har du slitte tupper eller er håret ditt ekstra tørt og ødelagt? Da vil håret ditt muligens også ha en tendens til å knekke.

Hvis du har splittede tupper, må du først og fremst aldri dra hårstråene fra hverandre. Det vil gjøre håret enda mer sårbart og ha lettere for å knekke. Håret prøver å fortelle deg at det trenger pleiende hårprodukter som styrker håret.

Hos Redken har vi utviklet en hårpleieserie som kan redusere synligheten av skadet hår som knekker og hjelpe deg på vei til et sunt og glansfullt hår – med styrkede hårfibre fra rot til spiss.

Les årsakene bak knekt hår og hvordan du kan gi håret fornyet liv og styrke med Redken.

Hvorfor knekker håret ditt?

Ja, det stemmer. Håret kan faktisk knekke. Ifølge Redken Artist Adina Doss knekker håret fordi det er svekket som følge av enten kjemiske behandlinger eller mekaniske behandlinger, som bruk av varmeverktøy eller hårføner.

"Skadet hår ser mer ut som sukkerspinn", sier Redken Artist Julie Lahr. "Håret ser tafset ut med løse hårstrå, eller du kan se splittede splitter som ikke lar seg børste bort."

TEGN PÅ HÅR SOM KNEKKER

Det er flere tegn på skadet og knekt hår du kan holde øye med. En av de vanligste tegnene er at det faller korte hårstykker av når du grer håret. Det er helt naturlig å miste hår hver dag, det er en del av hårets syklus, og det vil vise seg som hele hår som faller av. Men når håret er svekket er det som regel kun tuppene som knekker og det vil være synlig når du grer eller styler håret.

Skadet hår med tendens til å knekke kan også vise seg som splittede tupper. Hvis hårspissene deler seg i to eller er knekt i enden, er det et tegn på ødelagt hår og spisser som med tiden vil falle av.

Hvis du har hatt ødelagt hår lenge, vil det som regel ha en tendens til å bli krusete. Hår som mangler pleie og som ofte behandles med varme redskaper vil med tiden bli mer porøst og skrøpelig. Når håret knekker resulterer det i flere korte hår med slitte tupper som igjen vil vise seg som krus.

Hva kan jeg gjøre for å forhindre at håret mitt knekker?

Mange ting vi gjør forverrer svekket hår som knekker og dessverre er mange av disse tingene ting vi gjør av gammel vane.

For det første må du aldri trekke hårstrå fra hverandre hvis spissene har delt seg. Dette er ganske gøy å gjøre men du ender opp med å måtte betale en høy pris for det.

"Hvis du trekker i hår som er splittet svekker du også selve hårfibrene," forklarer Doss. "Og varme gjør det hele enda verre. Varmebehandling kan gjøre at håret ser penere ut, men resultatet er at håret tørt og mer skadet.

Hvilke produkter kan jeg bruke for å forhindre og reparere knekt hår?

Så hva bør man gjøre hvis håret knekker og er skadet? Redkens Extreme haircare system for skadet hår kan hjelpe deg med å redde dagen. Når det blir brukt som et system med Redken Extreme Shampoo og Conditioner, kan Redkens Extreme Anti-Snap Leave-In-Treatment effektivt redusere antall knekte hår. Produktet er fremstilt med en strykende proteinkompleks og bidrar til at håret blir styrket og får et sunt utseende. Anti-Snap brukes hjemme i nyvasket og håndkletørket hår. Det anvendes som et leave-in-produkt og du styler håret ditt som vanlig etter at du har påført produktet.

I 2019 lanserte Redken et annet verktøy for å bekjempe hår som knekker og skader forårsaket av varmeverktøy. Extreme Play Safe 3-in-1 leave in treatment er en varmebeskyttende behandling for skadet hår. Den er fremstilt med ingredienser som planteprotein og turmalin. Dette innovative produktet reduserer skader forårsaket av varmeverktøy, styrker hårets fibrer for å redusere antall hår som knekker, og beskytter håret mot varme i opptil 230° grader.