Redken | Slik håndterer du hår som knekker
>

Slik håndterer du skadet hår

For det første må du aldri trekke hårstrå fra hverandre hvis spissene har delt seg. Dette er ganske gøy å gjøre men du ender opp med å måtte betale en høy pris for det.

Opp med hånden hvis du har sett noen plukke på splittede hårspisser og de som drar disse fra hverandre. Eller har gjort det selv!? Nå som alle har løftet opp hånden skal dere få par gode råd: Slutt med det! Og stopp alle andre fra å gjøre det. Fortell dem at håret ditt forteller deg at det knekker.

Hvorfor knekker håret ditt?

Ja, det stemmer. Håret kan faktisk knekke. Ifølge Redken Artist Adina Doss knekker håret fordi det er svekket som følge av enten kjemiske behandlinger eller mekaniske behandlinger, som bruk av varmeverktøy eller hårføner.

"Skadet hår ser mer ut som sukkerspinn", sier Redken Artist Julie Lahr. "Håret ser tafset ut med løse hårstrå, eller du kan se splittede splitter som ikke lar seg børste bort."

Hva kan jeg gjøre for å forhindre at håret mitt knekker?

Mange ting vi gjør forverrer svekket hår som knekker og dessverre er mange av disse tingene ting vi gjør av gammel vane.

For det første må du aldri trekke hårstrå fra hverandre hvis spissene har delt seg. Dette er ganske gøy å gjøre men du ender opp med å måtte betale en høy pris for det.

"Hvis du trekker i hår som er splittet svekker du også selve hårfibrene," forklarer Doss. "Og varme gjør det hele enda verre. Varmebehandling kan gjøre at håret ser penere ut, men resultatet er at håret tørt og mer skadet.

Hvilke produkter kan jeg bruke for å forhindre og reparere knekt hår?

Så hva bør man gjøre hvis håret knekker og er skadet? Redkens Extreme haircare system for skadet hår kan hjelpe deg med å redde dagen. Når det blir brukt som et system med Redken Extreme Shampoo og Conditioner, kan Redkens Extreme Anti-Snap Leave-In-Treatment effektivt redusere antall knekte hår. Produktet er fremstilt med en strykende proteinkompleks og bidrar til at håret blir styrket og får et sunt utseende. Anti-Snap brukes hjemme i nyvasket og håndkletørket hår. Det anvendes som et leave-in-produkt og du styler håret ditt som vanlig etter at du har påført produktet.

I 2019 lanserte Redken et annet verktøy for å bekjempe hår som knekker og skader forårsaket av varmeverktøy. Extreme Play Safe 3-in-1 leave in treatment er en varmebeskyttende behandling for skadet hår. Den er fremstilt med ingredienser som planteprotein og turmalin. Dette innovative produktet reduserer skader forårsaket av varmeverktøy, styrker hårets fibrer for å redusere antall hår som knekker, og beskytter håret mot varme i opptil 230° grader.

Hvordan kan jeg samarbeide med frisøren for å redusere mengden hår som knekker?

I tillegg til gode hudpleierutiner med gode produkter, er det viktig å huske at du også kan behandle svekket hår i en salong, avhengig av type skade og hva du trenger for å styrke håret. Snakk med frisøren din om hvordan du kan ta vare på håret ditt, samtidig som du får håret du drømmer om, sier Doss. Det kan være at du må klippe noe av håret for å kvitte deg med skadet hår før du behandler det.

Tålmodighet er helt avgjørende faktor for at skadet hår skal bli sunt igjen, men med de rette produktene er det helt mulig å få et vakkert, sunt hår igjen!