Slik pleier du fint hår» Les guiden her | Redken
>

SLIK PLEIER DU FINT HÅR

Lær mer om hva som karakteriserer fint hår og hvordan du kan unngå klassiske fallgruver som kan etterlate håret flatt og uten struktur.

Noen kvinner har fra naturens side fint hår. Er du en av dem, vet du også at det kan være vanskelig å pleie håret og finne produkter som kan skape mer fylde.

Vi guider deg til hårpleieprodukter fra Redken som er ideelle for fint hår som både kan beskytte, styrke og booste håret ditt.

HVA KARAKTERISERER FINT HÅR?

Mange forveksler fint og tynt hår med hverandre. Det skyldes at begge hårtyper ofte mangler volum og ha tendenser til hår som legger seg flatt langs ansiktet. Men det er faktisk en forskjell på de to.

Fint hår kjennetegnes ved at hårstråene er ekstra fine og små i omkretsen, mens tynt hår derimot handler om hårtettheten, altså hvor mange hårstrå man har. Du kan derfor ha fint hår og mye av det.

På samme måte kan fint hår også ha forskjellige teksturer og f.eks. være glatt eller krøllete.

Hvis du har fint hår, er du mest sannsynlig klar over det. Det kan være vanskelig både å style håret slik at volumet holder og å finne pleiende produkter som ikke tynger håret. Er du likevel usikker kan du plassere et hårstrå mellom fingrene dine. Hvis du ikke kan kjenne hårstrået med en gang, så har du fint hår.

HVA ER UTFORDRINGENE MED FINT HÅR?

Når hvert enkelt hårstrå er fint, opplever de fleste kvinner at håret har en tendens til å bli flokete, det blir raskt fettete og at tuppene kan bli sprø eller knekke. Det kan være utfordrende å finne produkter som tilfører håret den fylden du drømmer om uten å tørke det ut eller gjøre det fettete slik at du må vaske det daglig. .

Hos Redken har vi produkter som er ideelle for fint hår. Med nærende formler gir de optimal beskyttelse uten å tynge håret.

SLIK PASSER DU PÅ FINT HÅR

Det finnes mange produkter og gode råd, men ikke alle egner seg for deg som har fint hår. Ved å bruke de riktige produktene og skape gode vaner, kan du sørge for å gi håret optimal pleie uten å tynge eller skade håret.

1. VÆR FORSIKTIG MED FOR MANGE PRODUKTER

Det finnes utallige hårprodukter som kan være pleiende for håret. Hårkremer, håroljer og leave-in behandlinger er alle populære å bruke etter hårvask for å gi håret næring. Men dersom du har fint hår er det en fordel både å bruke færre produkter og mindre av de.

De vil i mange tilfeller bare være med på å tynge håret enda mer, gjøre det mer flatt og gi det en tendens til å bli raskere fettete.

I stedet kan det være lurt å bruke en spray med en lettere tekstur som kan bidra med å skape mer fylde i håret fra røttene. Prøv f.eks. Redkens Max Hold Hairspray, som gir langvarig løft og holder frisyren med opptil 24-timers kontroll.

2. SENK TEMPERATUREN PÅ VARMEVERKTØY

Fint hår er. fint.

Det er derfor mer skjørt overfor varme stylingverktøy, som hårføner, rettetang og krølltang. Det beste du kan gjøre er å unngå å style håret for ofte med varme, og skru ned temperaturen.

Husk å alltid bruke varmebeskyttelse slik at du unngår at håret blir skadet, knekker eller blir flisete. Redkens Thermal Spray er lett varmebeskyttende produkt som er perfekt for fint hår samtidig som det beskytter håret mot varmestyling.

3. UNNGÅ HYPPIG HÅRVASK

Når du har fint hår, er det også en fordel å begrense antall hårvask for å skåne det mest mulig. Svært fint hår kan raskt se fettete ut og derfor tyr mange til å vaske håret hver eller annenhver dag

Men du gjør håret ditt en tjeneste ved å droppe en hårvask. Hvis du vil redusere sannsynligheten for fettete hår kan du bruke en tørrsjampo mellom hårvaskene. Redkens Deep Clean Dry Shampoo gjør frisker håret opp umiddelbart og skaper samtidig struktur i håret.

FINN DIN REDKEN HÅRPLEIERUTINE FOR FINT HÅR

Med Redken kan du skape den ideelle hårpleierutinen med produkter som er spesielt utviklet for fint hår. Vi har flere serier som alle hjelper med å styrke og pleie håret hver gang du vasker håret.

Uansett om det fine håret ditt har en tendens til å bli fettete, er skadet eller tørt, eller om du ønsker volum, har vi en komplett produktserie som kan gjør underverker for håret ditt.

FOR FINT HÅR SOM BLIR FORT FETTETE

Fint hår absorberer mindre at det naturlige fettet som produseres i hodebunnen. Derfor opplever mange med fint hår at håret raskt blir oljete å se på.

For å skåne håret fra for hyppig hårvask og føning, kan du velge en sjampo som kan bidra med å redusere overflødig olje i håret.

Redkens Hair Cleasing Cream Clarifying Shampoo er en rensende sjampo som inneholder fruktsyrer og som effektivt fjerner produktrester og overflødige oljer. Sjampoen styrker håret og etterlater det med mer glans. .

FOR FINT OG TØRT HÅR

Tørt hår kan påvirke alle hårtyper, også den fine, og resultere i flisete eller knekte tupper.

Redkens All Soft Shampoo og All Soft Conditioner er en dynamisk duo som inneholder arganolje som er en ingrediens som gir fuktighet og gjør håret mykt fra rot til spiss.

Sjampoen renser skånsomt håret og er derfor egnet for deg med fint hår som ønsker mer glans og mykt hår.

Selv om sjampoen og balsamen begge er beriket med arganolje, har de en ultralett formel som ikke tynger håret.

FOR FINT HÅR SOM MANGLER VOLUM

Et av de største ønskene for kvinner med fint og glatt hår er som regel mer volum. Dette kan du faktisk gjøre noe med når du vasker håret.

Redkens Volume Injection Shampoo og Volume Injection Conditioner er formulert med Redkens Bodyfying Complex med Filloxane som øyeblikkelig bidrar med å løfte røttene og gi fylde til fint og flatt hår.

Utover de volumgivende egenskapene, renser sjampoen skånsomt hodebunn og hår mens conditioner skaper glans og etterlater håret mykt.

PLEIE AV FINT HÅR ETTER HÅRVASK

Fint hår kan ha lettere for å knekke og derfor er det viktig å bruke et produkt som bidrar med å styrke håret etter hårvask.

Redkens Extreme Anti-Snap Leave-in Treatment er utviklet for å beskytte og styrke slitte og flisete tupper.

Leave-in behandlingen er formulert med proteiner, ceramider og et styrkende kompleks som bidrar med å beskytte håret mot kjemisk skade, varmeskade, mekanisk skade, overfladisk skade og brudd.

Håret etterlates mer glansfullt, sterkere og mer elastisk.